Wednesday, 25 July 2012

Ramadhan makan stady :D

Assalamualaikum :D
 Alhamdulillah hari ni dah masuk hari 5 hari dah kite di bulan Ramadhan . Bile dapat berbuke memang besh tambah pulak mase berbuka kite makan macam macam . aku macam agak buruk lantak jugak . tapi alhamdulillah mase ramadhan aku tak la makan banyak sgt . ye keeee ? haha
 Antara juadah yang jadi feberat aku mase berbuka ialah nasi kerabu . tak tahu nape aku ske giler . aku bukan orang kelantan tpi kalau bg aku mkn nasi kerabu ni tiap tiap hari pon aku snggup . sedap wooo~
Masuk hari ni ,dah tiga kali aku berbuka mkan nasi kerabu . Disebabkan amount nasi nyer yang agak banyak ,selalu jugak la aku agk mengantuk kalau nak stady . Ni buku ekonomi aku nampak macam bantal angry bird aku dah . Haha .gile teruk dah tahap mengantuk aku . lepas aku bosan ,aku beralih ke akaun .nak stadi kira-kira la , lagi aku mengantuk plus blur . debit credit nth ke mane aku pon dah ntah ke mane .
Hah! macam ni lah aku . oke ,mule mule bace doa belajar dengan harapan aku tak mengantuk . stadi lima minit ,sakit kepale buat assignment ,so tido lagi bagus ! yeah~ . haha . tu la .salah aku jugak .makan macam macam . kalau makan satu jenis ,aku mesti nak lebih ,nasi lebih lah ,lauk lebih lah ,finally stady yang tak lebih . haha 

peace :)



                 
                                           

Sunday, 22 July 2012

what i like :D

                                          Banyak benda yang aku ske exspecially


   
1 . suke makan !
2.suke berkemas. acece
3. suke membazir -.-'
4.suke shopping (sebb tu ske membazir)
5.ske berjalan (sebb tu ske shopping)
6.ske tgk movie( thriller, horror )
7. suke tidur ZZzzzZzZz
8.ske tgk orang cantik >.<
9.ske duit @.@
10. ske kuning
                                    i'm in yellow pashmina :D
11 .suke putih 
12.ske bile dapat buat acc add math kimia dan sewaktu dengan pengiraan ,ske habis.
13.ske bile nak beli makanan ta de orang pon yang queue dekt tempat cashier 
14.ske dapat makanan free .
15 .ske tengok orang tuduh labuh .sejuk mata memandang :)
16. ske maen game dekat handphone
17. ske hari raye n segale cuti 
18. ske budak budak
19.ske memasak 
20.ske bercakap -.-' 
                                           
                           

game game game yaw ~

hye ! 
  enty kali ni aku nak cerite skit pasal game . why game ? because aku adalah kaki game yang tegar .HAHA . kalau pasal game smpai pagi pon aku boleh stayback . selalu orang tak tido sebb tgk kpop(sebb kpop popular,that why ak amek sebagai example) tp kalau aku tgk kpop konfem aku tido awal . orang ckp kpop tu artis dy cantek n nsem .phui! dorang tu tipu korang weiii
   
 Yang cantek n nsem semua tu bgai tu pelesu(palsu) tuu. dorang to mostly dah buat plastic surgery , haa .oke cukup. aku nak cerite sal gme ni bile ? -.-'
   


                                        #1 Pumpkin vs Monster
       
game ni memang besh .konsep dy mcm plant vs zombie tp ni pumpkin fight dengan monster .                                     


rules dy senang je , korang just match the same pumpkin n then just tuju which monster yang korang nak destroy .atas tu kan ade a few icon .icon tu macam speacial weapon untuk destroy monster tu .
 video ni tunjuk cre cmne nak maen ,seriously ,once korang maen ,for sure korang akn addict with this game .that why aku selalu lmbat buat assignment sebb maen gme ni .HUAHUAHUA

#2 where my water
game ni comel gileeeer weii. cara nak maen korang just buat jalan untuk air smpai dekt tab mandi buaye ni . buaya selalu kite assume ganas pelahap bagai but in this game buaye tu cute gile ,kalau air tak smpai dekt tab mndi dy ,dy akan nangis .haha
see ,sgt comel ken ? haha


tapi game ni sedap maen dekt nset yang screen besar .memandankan aku just pkai samsung galaxy young .so tak boleh install pon .aku selalu maen game ni dekt ipad akk aku :D

#3 cut the rope

cara maen dy senang je ,korang just bg makan binatang hijau(aku tak ingt name binatang tu ape) tu .nmpk mcam senang kan but bile dah naek level korang kne pkir cmne nak bg mkn binatang tu n at the same time kne kutip bintang yang ade n dengan ade halangan nyer lagi .memang besh la game ni . i give 5 star for this gme . :)

see , comel besh sume lah dekt game ni . selalu jugak aku maen mase lecture  .dah tu bile nak buat assignment terpinga pinga .haha

bthway .mesti orang ingt maen gme ni macam eeee budak budak tpi game yang berfikir macam ni buat otak kite boleh release tension tpi at the same time kite berfikir sambil release tension .means ta de la kite btol2 bagi otak kite berehat sampai jam nak berfikir balik kan  ? so aku rase smpai sini dlu la untuk entry kali ni sebab aku nak buat ASSIGNMENT ! HAHA

                                        

Friday, 20 July 2012

who's matluthfi ?

Matluthfi ? spe yang tak kenal dia betul tak ? dia seorang artis youtube n now was continue his future stady at perth,Australia . Asal dia ni dari kedah .Dari sumber yang aku bace la dekt dengan Sungai Petani tu ha. bangga na orang kedah orng depa masuk utube baq hang ! hehe. 

aku ni selalu jugak follow up semua video video dia ni sebb bagi aku every single video yg dia create ade banyak moral yg boleh kite dapat . mostly video dy lawak but kite boleh amek banyak moral inside the video .(asal ble ckp pasal moral ,ayat aku macam serius gile .haha) .

                                                          
kecelaruan maklumat
                   

antara moral yang aku dapat dekt video ni :

1. Jangan senang nak percaya before kite siasat kesahihannya 

2. usually typical malay la ske sebarkan benda2 yang kite sendiri tak sure berite tu betul o ta , as long as berite tu macam hot skit ,mesti kite akn ckp dekt semua orng . am i right ?

3. is not fault right if kite macam siasat or thinking that berite yang kite dapat tu betol o ta ? >.<

  
rant on lagu

video ni antara yang aku ske tgk ,even ulang banyak kali pon aku boleh lagi gelak guling guling .haha 
part favourite 'seriously syurga' .haha .memng terbaik la kau matluthfi ! tpi memang btol la lagu malaysia tu just sedap didgr but seni n maksud dlm lagu tu nothing . bukan aku nak kondem ke ape kn , tpi ble ade lagu2 cmtu ,aku lagi prefer to hear english song compared with malays song yang aku sendri melayu pon tak faham maksud lagu melayu tu :D 



*ape ape pon ,matluthfi ,you do the great job ,keep it up ! :)

                                                

Ahlan wa sahlan ya ramadhan

Alhamdulillah , tahun ni kite bertemu lagi dengan bulan yang penuh barakah ,bulan Ramadhan . Untung tau kite dapat jumpe lagi sebb in future kite tak tahu kite dapat lgi tak jupe bulan ni . ye la even kite muda bukan jaminan kite boleh hidup for a long time kan ?. instead ,aku ni bukan banyak pulak amal ibadah so bulan ramadhan sepatutnya kite semua rebut peluang untuk buat amal ibadat sebyk mungkin . note that ! untuk semua n untuk diri aku jugak . oke .aku nak display niat puase ni .sebb even we always recite the doa but sometimes we didnt quotes the word correctly .haa . tak elok kan .
haa. kalau agk2 susah nak hafal yg bahase arab ,niat dlm bahase melayu pon boleh sebb Allah Maha Mengetahui ,so dalam ape2 bahase pon korang boleh niat . dalam bahase urdu pon boleh but you need to search with google translate lah pulaaak kenn .haha
cakap pasal puase ,mesti sume ingt pasal yusuf taiyoooob(sebut kne lembut tau) .nak lagi bgus sebut ala2 bisik giteww~ haha . 
     hee ,kan ? kne sebut ala2 bisik , bru jadi yusuf taiyob nyer .haha
sampai sini for this entry , bthway thanks for reading :)

introduction :-)

Assalamualaikum...


    Okay memang dah lame aku berniat nak join industri blog ni (industri tuuu) tpi tak kesampaian n sampai lah hari ini baru aku nak tulis blog .Chop! Aku tak introduce lagi diri aku .haha . ikut dan je aku ni keenn ? lantak la ,blog aku .haha . oke ,sile scroll down untuk bace biodata aku .
                                          
                                                 nama : Nazwatul Husna bt Mohd Razi
                                 Umur : aku lahir dua belas enam sembilan tiga (kire   
                                            sendiri ):D
                                 Asal :perak ! yeah~ kejor yop kejo .haha
                                 Interest : technology , shopping , chatting , yellow , 
                                               white ,turqoise , etc 

oke , tu je la biodata aku ,nnti aku update lagi entry aku bg tahu la aku interest ape lagi . lagipon sekarang pale hotak aku tak dapat digest ape lagi yang aku minat . huahuahuahua . 




Gambar  yang dekat atas ni ,at the middle one ,tu la aku  ,nampak excited gileerr kan . aku ase dialog kitoerang cmni la 

abg aku : adek2 ,tgk kamera ,ni ikut abg buat peace
aku : haa , peace tu nak buat cmne ? (smbil mke excited) .
kakak aku(yg bju putih dekt belakang) : ei dayad tak payah nak buat peace sgt lah kan !
memndai je aku buat dialog ken ? hihi 
ni pulak mase aku menengah , puas jugak cri gmba lame ,naseb ade muke buku ,cari2 ade gmba aku mase secondary school , yang buat mke comel tu aku la .HUARGHUARGHUARGH(terok gler gelak -.-' ) . dorang yg dalam gmba ni semua besfren forever aku . ade ramai lagi ,tpi takan semua nak taruk dalam satu gmba kan ,nnti tgkp gmba mke aku cetoit( means kecik gler ) je .

hee , ni la aku sekarang , alhamdulillah lepas aku abes spm ,aku dapat continue stady aku dekt UiTM arau ,aku dapat diploma in planting industry management .hidup planters ! yeah~ 

oke ,smpai sini la dlu kot entry ni ,nnti aku update lagi key >.<
  thanks for reading this entry :D