Friday, 20 July 2012

Ahlan wa sahlan ya ramadhan

Alhamdulillah , tahun ni kite bertemu lagi dengan bulan yang penuh barakah ,bulan Ramadhan . Untung tau kite dapat jumpe lagi sebb in future kite tak tahu kite dapat lgi tak jupe bulan ni . ye la even kite muda bukan jaminan kite boleh hidup for a long time kan ?. instead ,aku ni bukan banyak pulak amal ibadah so bulan ramadhan sepatutnya kite semua rebut peluang untuk buat amal ibadat sebyk mungkin . note that ! untuk semua n untuk diri aku jugak . oke .aku nak display niat puase ni .sebb even we always recite the doa but sometimes we didnt quotes the word correctly .haa . tak elok kan .
haa. kalau agk2 susah nak hafal yg bahase arab ,niat dlm bahase melayu pon boleh sebb Allah Maha Mengetahui ,so dalam ape2 bahase pon korang boleh niat . dalam bahase urdu pon boleh but you need to search with google translate lah pulaaak kenn .haha
cakap pasal puase ,mesti sume ingt pasal yusuf taiyoooob(sebut kne lembut tau) .nak lagi bgus sebut ala2 bisik giteww~ haha . 
     hee ,kan ? kne sebut ala2 bisik , bru jadi yusuf taiyob nyer .haha
sampai sini for this entry , bthway thanks for reading :)

No comments:

Post a Comment