Friday, 21 September 2012

cara-cara nak bergembira (-..-)

Assalamualaikum to all bloggers :)
 
   Hari ni nak cerita sikit macam mana nak bergembira .act ,cara nak bergembira . tgk tajuk pon siap ade muke aku bangga tak hingat tu      = (-..-)    .haha .aku ni seorang yang agak suke ketawa ,tak cepat moody dan suka main-main ,HAA .nasib baik dapat masuk Uitm (macam ta de kene mengene )
                                                          ...........
Straight to the point, ada satu malam ni ,kos aku ade buat perjumpaan nak bincang pasal lawatan.Ye la. disebabkan aku tak in charge so aku dengn kawan aku buat  macam ni


tangkap gmba ! haha .tu la kewajipan kami .mula mula muka ok

ni eyka ,bestie aku . dy mula buat muke dan..
terus membuat ekspresi muka lagi .haha .aku pon..
join the club la .haha . nak dijadikan cerita..
kami semakin seronok dan..
SERONOK membuat muka yang hodoh .haha
tmbh lagi seorang .hoho .
so ,siapa yang menang pertandingn membuat muka hodoh ni ? keputusan terletak di tgn anda .haha



oke, kenapa tiba-tiba ada gambar ni , -.-' 
enjoy ! XD 

















Saturday, 15 September 2012

the easiest way to watch malay movies

Assalammualaikum ..
Haa ,kali ni nak share pasal macam mane nak tgk cerita melayu yang baru keluar ,ye la ,dekt youtube kan selalu je cter baru akn diblock,keluar sekejap je, then youtube dah block .Kalau ade tv macam duduk dekt rumah ta pe la ,ni student mane nak dapat tv. Even ade provide tv pon ,channel yg tak best je ade. ok, kalau nak tgk cter melayu ,korang boleh tekan dekt link ni http://www.malaymoviesfull.net/ . dekt blog ni .ade semua cerita melayu , kalau filem tu ,tak smpai sebulan filem tu kuar dekt wayang dekt malaymovies dah keluar dah .Untuk drama ke or cerekarama lgi cepat . kalau drama semlm bru keluar tv , hari ni dah ade dekt malaymovies ni . kalau dekt youtube ta ade lagi . Untuk yang nak download segala cerita dekt malaymovies ni pulak,korang kne ade download manager .

preview malaymoviesfull :)

kalau siapa yang ade terskip cerita dkt tv ,boleh la lyn malaymoviesfull :)


Doa untuk menangani resah dan gelisah

Assalamualaikum :)
 hai ,hari ni aku nak share sikit doa bila kite rase gelisah. haa. gelisah ni sebenarnya adalah satu perasaan yang kita rase tak senang duduk . kadang tu perasaan tu datang tiba-tiba walaupun kita tak ade buat ape ape pon . Sebenarnya perasaan tu mainan syaitan .Tambah lagi kita ni perempuan,hati kita ni halus sgt ,syaitan saje je gnggu kita dengan dtgkan perasaan resah gelisah tu dekt kita,


ok, bila rasa gelisah ,jgn lupa tau amalkan doa ni .ye la,doa kan senjata orang islam ,take note tau dear :)



Friday, 14 September 2012

Maybeline BB cream SPF 50

Assalamualaikum .konichiwa .moshi-moshi :)
 hyep ! Setelah agak berdekad jugak lah aku tak mengeupdate(update) blog aku sebb buzy gler dengan assignment ,akhirnya hari ni berjaya jugak aku kemas blog aku yang agk dah bersawang ni . btol ckp Fatin Liyana (doktor blogger tu ) kalau nak update blog mesti lah time kita happy ,time lapang sebb time tu byk idea mencurah curah ! waa~ kalau la idea mencurah-curah time exam alangkah heavennyer . hoho~
ok, entry kali ni aku nak story pasal bb cream ,tahu tahu bb cream stand for what ? BB cream stands for blemish balmblemish base, or beblesh balm (copy paste dari wikipedia) . ok , bb cream ni sebenarnyer dlu dalam perubatan orang gne dalam operation plastic surgery. kire bb cream ni slah satu ubt la yg digunakan mase plastic surgery . then dlm tahun 2002 (if i'm not mistaken) ianya digunakan secara meluas di korea, pelakon2 korea ramai gune bb cream ni . bb cream ni bg nmpk muke flawless je . tu sebb orang korea nmpk cntek je, lgpon faktor cuaca jugak dekt sne lg la mendorong muke diorang nmpk cntek giler 


bb cream (siap ade tanda watson lg :p )

keistimewaan maybelline bb cream ni compared another bb cream :
  • SPF nya yg tinggi , cuaca di Malaysia sangat panas ,so SPF yang tinggi dapat mengelakkan dari muke kite gelap sangat.
  • sangat natural , nmpk flawless ,compared dengn cream.kalau kite pakai cream ,then followed by foundation then bedak compact,kdg tu nmpk sgt muke pakai cream .
  • hydrate muke kite. cream ni bukan je melindungi muke kite dari sinaran UV ,but ianya hydrate jugak muke kite.
  • tak berminyak ,sgt sesuai untuk yg selalu buat kje luar
  • buat muke lagi bertmbh cerah
  • segala bekas jerawat o jeragat tak nmpk sgt ,bb cream ni lindung kesan kesan cela tu
  • sgt mudah digunakan , just apply on your face ,then pkai bedak compact ,mudah,cepat ,cantik (waa,mcm slogan gitu) :)
  • kulit akn kelihatan cerah ,sihat dan licin .
  • Ia bertindak sebagai foundation, concealer, sunblock, pelembab, semua dalam satu pemakaian pantas dalam 30 saat.



dlu memang muke aku ni kire teruk jugak la , gelap , berjerawat n nmpk tak bermaya ,lepas pkai bb cream ni ,memng lg bertmbh ok , so aku recommend dekt korang cuba la pkai bb cream ni :)