Friday, 14 September 2012

Maybeline BB cream SPF 50

Assalamualaikum .konichiwa .moshi-moshi :)
 hyep ! Setelah agak berdekad jugak lah aku tak mengeupdate(update) blog aku sebb buzy gler dengan assignment ,akhirnya hari ni berjaya jugak aku kemas blog aku yang agk dah bersawang ni . btol ckp Fatin Liyana (doktor blogger tu ) kalau nak update blog mesti lah time kita happy ,time lapang sebb time tu byk idea mencurah curah ! waa~ kalau la idea mencurah-curah time exam alangkah heavennyer . hoho~
ok, entry kali ni aku nak story pasal bb cream ,tahu tahu bb cream stand for what ? BB cream stands for blemish balmblemish base, or beblesh balm (copy paste dari wikipedia) . ok , bb cream ni sebenarnyer dlu dalam perubatan orang gne dalam operation plastic surgery. kire bb cream ni slah satu ubt la yg digunakan mase plastic surgery . then dlm tahun 2002 (if i'm not mistaken) ianya digunakan secara meluas di korea, pelakon2 korea ramai gune bb cream ni . bb cream ni bg nmpk muke flawless je . tu sebb orang korea nmpk cntek je, lgpon faktor cuaca jugak dekt sne lg la mendorong muke diorang nmpk cntek giler 


bb cream (siap ade tanda watson lg :p )

keistimewaan maybelline bb cream ni compared another bb cream :
  • SPF nya yg tinggi , cuaca di Malaysia sangat panas ,so SPF yang tinggi dapat mengelakkan dari muke kite gelap sangat.
  • sangat natural , nmpk flawless ,compared dengn cream.kalau kite pakai cream ,then followed by foundation then bedak compact,kdg tu nmpk sgt muke pakai cream .
  • hydrate muke kite. cream ni bukan je melindungi muke kite dari sinaran UV ,but ianya hydrate jugak muke kite.
  • tak berminyak ,sgt sesuai untuk yg selalu buat kje luar
  • buat muke lagi bertmbh cerah
  • segala bekas jerawat o jeragat tak nmpk sgt ,bb cream ni lindung kesan kesan cela tu
  • sgt mudah digunakan , just apply on your face ,then pkai bedak compact ,mudah,cepat ,cantik (waa,mcm slogan gitu) :)
  • kulit akn kelihatan cerah ,sihat dan licin .
  • Ia bertindak sebagai foundation, concealer, sunblock, pelembab, semua dalam satu pemakaian pantas dalam 30 saat.



dlu memang muke aku ni kire teruk jugak la , gelap , berjerawat n nmpk tak bermaya ,lepas pkai bb cream ni ,memng lg bertmbh ok , so aku recommend dekt korang cuba la pkai bb cream ni :)


2 comments:

  1. woahh ! :D nak try gak lah hehe thanks for the recommendation ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke ,try tau , haa ,lupe nak inform ,price dy dlm rm 22.90 .boleh didapati dekt watson, gardian n mane mane kedai yang jual bb cream :) . most welcome dear :)

      Delete