Thursday, 1 August 2013

Mari download font yang menarik untuk laptop korang

Assalammualaikum
Alhamdulillah hari ni sudah genap 25 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan .Ada yang tak cukup 25 hari tak ? Ala,biasa la kalau tak cukup exspecially yang perempuan .Masalah perempuan la katekennn . Ok ,untuk hari ni ,aku nak bagitahu korang yang kita boleh download font yang menarik,cantik,kiut miut lagi tebabom wa cakap lu .Nak download dekat mana ?

1. Korang tekan link ni . Dafont.com
2.Nanti akan ada keluar interface macam ni kan ?
3.Korang boleh pilih font mana yang korang nak based on category yang ada di atas .Scroll atas ada banyak kategori font yang korang boleh pilih .Lepas dah berkenan dekat mana-mana font yang korang suka.Korang klik download macam gambar di atas.
4.Lepas dah download ,korang bukak file korang tu,then klik extract to macam gambar di bawah .
5.Dah klik,akan keluar location dekat mana korang nak letak font tu,macam aku senang aku letak dekat desktop je . Senang nak cari balik .
6.Last step,korang klik balik font yang korang dah save tadi,then klik install .Dalam beberapa saat je,font yang korang pilih dah di install dekat laptop korang .So kalau nak buat assignment ke,memerlukan font yang menarik ,korang boleh la download dekat Dafont.com .

XOXO.publish !



Saturday, 13 July 2013

DiGi -Easy Prepaid

Assalammualaikum dan selamat pagi
Rasanya memang lama giler aku tak update blog . Lagipon bukan ada pembaca setia so kau husna jangan nak buat teruk kalau kau lame tak update blog . HAHA . So kali ni aku nak cerita pasal DiGi pulak.Dulu aku ade cerita pasal Umobile .Bagi yang tak ingat or tak baca lagi ,sila klik sini . Untuk DiGi Easy Prepaid ni rasanya ramai dah kan yang tahu, tapi aku still nak buat review jugak . Bagi DiGi Easy Prepaid ni menawarkan Buddyz .Apa itu Buddyz ? Buddyz ni korang boleh aktifkan mana-mana number DiGi pilihan korang sebagai Buddyz dekat menu DiGi . Mula-mula dail *128# > 1.Akaun Saya>8.Friends and Family>Masukkan number DiGi kawan or family korang untuk dijadikan Buddyz and Done !
Apa kelebihan Buddyz ni ? 
1.Sms FREE untuk number Buddyz yang korang dah aktifkan.
2.Call FREE untuk number Buddyz yang korang dah aktifkan.
3.Korang boleh register 3 number DiGi pilihan korang ,so korang boleh cakap dan sms bile-bile masa je sepanjang hayat korang FREE dengan 3 number Buddyz korang TANPA CAJ! Ni namanya sembang sampai lebam .

Untuk lebih keterangan ,sila klik sini. Bagi aku Buddyz ni memang berbaloi untuk korang yang suka on the phone dengan kawan or family korang .Bagi yang kapel toksah ceghite la keeennn,memang heaven lah sebab boleh lama cakap dan free pulak tu.Tapi peringatan ,jangan lupa topup bagi mengaktifkan number DiGi.Karang aku tak bagitahu ,salahkan aku pulak kan sebab tak boleh berbuddyz dengan kawan korang.
Eh,aku cakap-cakap ni,mesti korang wondering kan aku ni cerita kencang ,pernah try ke number DiGi ni.Jawapan nya..

Mestilah aku dah cuba.Ni number DiGi yang aku dah beli,aku beli pon sebab si dia suruh ,yelah nak free call lah katekan .mihmihmih.Dah tiga number aku pakai sekarang.Number Umobile untuk internet dan member,number maxis untuk family,dan DiGi untuk sidia.Handphone pon 3 lah jugak kan . Untuk number DiGi yang bukan Easy Prepaid pon korang boleh buat Buddyz,korang try cari dekat menu DiGi yek . 

Oke,done for today .XOXO .publish !






Saturday, 6 July 2013

Tutorial nak letak cursor yang kiut miut

Assalamualaikum dan selamat tengah hari peeps !
Kali ni aku nak buat tutorial macam mana nak letak cursor yang comel dekat blog .

cara-caranya (macam rancangan memasak pulak)
1.Mula-mula klik sini. CURSOR
2.Pilih la cursor mana yang korang suka ,klik ,then copy code yang dia bagi .
3.Then korang copy pulak code di bawah ni
 
<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style>
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>

4.Korang replace la yang warna merah dengan code cursor yang korang copy td.Untuk warna kuning korang paste link blog korang.
5.Kemudian,pergi dekat dashboard>Design>Add Gadget>HTML/JavaScript
5.Kemudian paste code yang korang dah edit tu.Save !

Selamat mencuba :)

Friday, 5 July 2013

My Wishlists

Assalamualaikum dan selamat malam !Agak lama jugak lah aku tak mengeupdate blog .Ya Allah,bayangkan masa aku nak update blog,banyak sangat halangan .First!dengan kelasnya .Second!Aku jarang on lappy.Third! Aku tak de benda nak stroy .Fourth! Aku malas . Rasanya yang keempat tu paling mendominasi .Kalau malas ta de feel la nak update weh.Kalau update po,TAip-taip then tekan backspace baliksebab cerita tak best. Berbalik  pada tajuk diatas.Aku pon macam manusia biasa jugak yang punya keinginan dan aku telah membuat wishlists aku ,tapi tak banyak la. Nak banyak kena banyak duit
1.Samsung Galaxy Grand (RM1500)
Antara sebab-sebab aku nak beli sem boleh taruk 2 sim.So aku boleh la taruk sim aku yang berlambak tu dekat handphone ni .Tu pon kalau aku dapat beli la.

2.Kereta Kancil 
Why aku nak beli ? Sebab senang nak bersiar-siar.Senang jawapan aku :p

Done entry for kali ni :) ,Oke publish .XOXO .Ahaks





Wednesday, 19 June 2013

Semester Akhir !

Assalammualaikum :)

Sedar tak sedar aku dah di semestar 5.Semester akhir untuk Diploma Pengurusan Ladang .Semester akhir untuk belajar lah.Lepas ni untuk semester 6 aku kena buat praktikal .Disebabkan aku semester akhir,ya Allah memang busy sangat-sangat . Banyak assignment kena buat.Before this memang banyak assignment jugak ,tapi untuk sem akhir ni memang ya rabbi nala punye banyak assignment . Dengan subject yang agak killer ,haa memang sesedap rasa lah kan ! Tapi aku tak kisah pon,adat la kita belajar kan .Nak tuntut ilmu kena la berusaha lebih untuk masa depan sendiri jugak . Berbalik pada assignment yang banyak tu ,meh aku senaraikan ,mula mula assignment untuk subject ENTREPRENEUR.Untuk subjek ni assignment nye kita kene buat bisnes dan keluarkan produk yang inovasi,kreatif dan kritis serta pelbagai tis lagi lah .Kemudian untuk subject AGRICULTURAL EXTENSION,lebih kurang macam ENTREPRENEUR jugak.Tapi kita kene buat method demo.Tak kisah lah korang nak buat produk ape,tapi kene tunjuk cara nak buat depan panel dan audiences kot ! Oke,then untuk subjek land survey,assignment nyer pulak,kene ukur tanah macam mana entah.Yelah sebab belum mula,aku nak describe lebih-lebih pon aku tak pandai sangat.Untuk field work untuk kos aku pulak,sebab kos aku memang ade field work untuk setiap sem.Untuk sem 5,kami kene ternak ayam dan puyuh .Tak cukup dengan tu,nak uruskan tempat praktikal lagi.Dan nak uruskan untuk muet .Haha .Banyak kan assignment aku untuk sem last ni,tapi mengapa aku masih depan laptop bermalas-malasan sambil meng update blog ? WHY UNA WHY? Haha .tapi ape ape pon ,untuk sem ni aku tekad untuk mengambil kembali anugerah dekan yang dah dua tahun aku tak dapat.Untuk sem 5 dan 6 akan datang aku nak berusaha dengan lebih bersungguh-sungguh .Amin .Fighting UNA :)
Amboi ,putih nyer kau jah .HAHA
Busy-busy pon sempat jugak meet dengan si dia .Thanks awak jumpa saya :)




Tuesday, 11 June 2013

Pendapatan dari Assign Job

Hari tu aku ada update pasal Assign Job kan? Kalau tak ingat atau tak baca lagi, boleh klik sini .So entry kali ni aku nak tunjuk dekat uolls berapa income yang aku dah dapat dan berapa job yang aku dah buat .
Ada 6 jobs yang aku dah buat.Tapi malu ada decline.Hikhik .Decline tu maksudnya kerja yang aku buat dia tak approve.Ada dua pulak tu decline.Rugi kot .Masa tu tak pandai buat kerja lagi,tapi bila tanya dekat bloggers lain di blog dorang dan dorang aja macam mana nak buat jobs tu alhamdulillah lepas 2 job yang tak berjaya tu aku boleh buat dengan baik.Semua dah dicomfirmed.Bila dah comfirm duet pon masyuk la.Haha
Nampak tak berapa gaji aku ? $3.20 bersamaan dengan RM9 lebih nak dekat RM10 lah.Aku tak tahu accurate dia so aku assume nak dekat RM10 sebab nak convert ke matawang Malaysia kene darab dengan RM3 lebih macam tu lah .Serious talk! Memang best sebab bila kerja korang employer approve then dapat duit,rasa macam waaaah touched :') .

Kalau korang masih tak faham,tak pe,korang boleh tinggalkan komen dan kalau nak lagi faham sila lah join.Sebelum join sila tinggalkan email korang.Nanti aku invite :)

Monday, 10 June 2013

Doa apabila menghadapi stress

Assalammualaikum w.b.t

Alhamdulillah aku selamat sampai di bumi arau.Aku sampai pagi tadi dalam pukul 8.30 pagi.Sebenarnya masa hari sabtu lepas 8/6/13 aku dah daftar kolej untuk kemasukan sem 5 di Uitm aku.Sedar tak sedar sem 5 dah .Hari sabtu tu family aku hantar balik Uitm,tapi entah macam mana aku boleh tertinggal barang penting kot.Dah sampai arau dah time tu.Sedih terkilan semua ada.Tapi nasib lah family aku tak bising.Dorang cadangkan aku ikut dorang balik hari ahad keesokkan harinya,then balik naik train malam selasa.Disebabkan aku akan balik seorang ma aku suggest ajak kawan.Terima kasih pada kak ain ex roomate aku yang sudi teman even dia presiden kolej.Sangat buzy dan sanggup skip kelas untuk teman aku. Dan malam tadi aku bertolak balik balik ke arau.Kali ni barang yang tertinggal tu aku dah prepare awal-awal.Tak nak tertinggal lagi dah.Jauh weh,aku dok perak.Takkan asyik nak ulang alik je kan? Mesti korang tengah wondering barang apa aku tertinggal,sorry tak mention sebab barang tu tak sepatutnya tinggal,tapi kalau korang dalam keadaan runsing,macam-macam korang buat pon tak kena.Betul tak ?Oke,dah sampai dah dekat Uitm.Kemas kemas barang then ada lagi satu tekanan .Sorry tak mention lagi sekali pasal apa.Entah la,kenapa jadi macam ni.Aku bukan merungut just aku wondering ,kenapa macam macam hal jadi.Korang bayangkan aku penat balik dari rumah ke uitm,then ada hal lain pulak merungsingkan aku.Aku terus call ma aku.Ma aku cakap sabarlah dan ingat Allah tak akan bagi ujian yang tak mampu seseorang hambanya tanggung.Betul tu,lepas aku call ma aku aku jadi lagi tenang .Dan aku baca doa untuk menangani tekanan supaya aku lagi tenang .Sebenarnya bukan masalah-masalah ni yang buat aku runsing.Before ni pon aku agak dalam keadaan moody disebabkan ada hal-hal tertentu.Dengan rasa berat hati nak tinggal ma aku.Dengan macam macam perasaan lagi.Kemudian balik Uitm ada lagi.In sha Allah semoga aku sentiasa tabah.
Aku baca banyak kali dan aku ingat pesan ma aku. Memang kadang tu benda tu kecil je pon,tapi kalau kita dalam perasaan yang tak tentu arah ,benda kecil pon kita akan pikir sampai jadi tekanan.Ape ape pon semoga aku sentiasa istiqamah dan sabar dalam menjalani setiap ujian dari Allah S.W.T kerana Allah adalah perancang yang terbaik. Semoga dengan setiap ujian dari Allah aku boleh dijadikan iktibar dan menjadi lebih kuat .Amin :')

Wednesday, 5 June 2013

Jom daftar Assign Job!

Assalamualaikum dan selamat malam sweetie/s

Untuk malam ni aku agak teruja because aku ada baca satu blog pasal Assign Job .Lepas baca-baca,aku agak tertarik dengan Assign Job ni sebabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb haa ada sebab nya,sebab nya Assign Job ni korang boleh dapat pendapatan dari rumah,tapi before korang nak dapat gaji tu,kena lah buat kerja.Kerja ape ? Nanti korang dah daftar,korang boleh la cari kerja macam aku dah daftar tadi ada kerja untuk facebook,insta n twitter.Kerja macam mana manolah eden tau kenn,eden pon baru laei daftar Assign Job ni haa.Tapi sesiapa yang ada blog sangat wajar dan harus lah daftar Assign Job ni.Sebab aku rasa task dia lebih kepada kita buat entry.

So,apa korang tunggu lagi,klik SINI !
1.Tekan Get Started
2.Korang isikan detail dan klik sign up.
3.Last,akan ada confirmation email,bukak email korang,klik link dia bagi.Dan account korang dah diaktifkan.

Bagi setiap pendaftaran yang berjaya ,dalam akaun korang dah ada $2.00.Macam sebagai pembakar semangat gitu.Nanti rajin-rajin lah bukak account korang tu,cari job ape yang available.Buat task,then dapat duit .Yeay ! :) 

Tuesday, 4 June 2013

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree





Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Monday, 3 June 2013

Ice cream goreng semudah 1,2,3

Assalammualaikum w.b.t .
'Okey ye anak-anak,hari ni wan nak menunjukkan,ha menunjukkan cara-cara,cara-cara nak buat ice cream goreng.Ice cream goreng ni wan selalu buat untuk anak-anak wan.Eh cik kiah dengan cik bedah nak pergi mana tu?Tengok dulu ni ha wan nak tunjuk cara nak buat'

Haaa.korang boleh agak tak gaya siapa tu ,gaya chef wan la.Mohon chef wan tidak bash aku kerana meniru caranya bercakap.He.Korang pernah makan ice cream goreng?Maybe certain pernah and certain tak pernah makan malah tak pernah lihat.Yelah,mana ada kedai jual kan,usually dijual dekat pasar malam or bazar cenggitu.Kalau beli pon macam agak mahal.Aku tak ingt berapa harga seketul ice cream goreng but aku pernah beli dekat bazar dekt Uitm aku,aku beli sekali je.Why aku beli sekali,mungkin mahal i wonder.So untuk overcome masalah mahal tu,aku buat sendiri ice cream goreng aku.Lantak aku lah kan nak letak perisa apa,berapa banyak inti aku nak letak dalam ice cream goreng aku.HAHAHA.Puas hati! .Korang bygkan kalau makanan kadang tu kita beli mahal,padahal kita boleh buat sendiri,tak ke berpatutan mahal heaven kot.Korang boleh sesuka hati mak nenek sebelah atuk jiran sebelah 3 dari kanan rumah korang berapa banyak kuantiti yang korang nak dalam makanan korang.Dah la korang puas hati,murah pulak tu.Aku ni kalau boleh murah lagi memang aku nak murah .Kihkihkih.

Berbalik pada resepi ice cream goreng semudah 1,2,3 tu tak lah hanya 3 step je.Aku saje letak 1,2,3 bg korang macam waaaaah senang je nak buat ice cream ni sebenarnya.Bahan-bahannye memang 3 bhan je.

Dan bahan-bahan  yang diperlukan ialah:

1.ice cream(tak kisah nak perisa apa)
2.Roti,kalau boleh roti jenama Gardenia sebab lembut,kalau jenama lain cepat patah
3.Bekas atau tupperware yang berlubang yang berbentuk bulat untuk membentukkan ice cream goreng.

Cara-caranya :
Ice cream yang abang aku belikan,jangan tanya kenapa tinggal separuh,sebab aku dah makan dlu.Panas angat! Pekena ice cream memang tindakan yang patut diambil semasa musim panas yang melanda Malaysia sekarang.
Mula-mula,korang letak ice cream diatas roti.Agak-agak tau letak.Jangan letak banyak macam nak membunuh sebab takut bocor nanti .Macam picture diatas dah ok dah.

Next,letakkan another roti atas roti tadi,then amek la bekas ape2 yang bentuk bulat,korang presskan.

So,nanti akan jadi bentuk macam ni.Korang bekukan dulu untuk semalaman .Untuk 4-5 jam pon dah memadai.Tapi for the best result korang bekukan lah semalaman supaya ice cream dalam tu tak cair. 
Peringatan! Kalau nak goreng korang goreng dalam minyak yang banyak dan betul-betul panas.Macam depp fry gitu.Goreng kejap je tau.Bile dah kekuningan boleh angkat dah .

Dah siap goreng,sedia untuk dihidang :)

Selamat Mencuba!

Eh ,dah kenapa ada gmbar beliau ni.Abaikan .Bye !


Friday, 31 May 2013

Segmen Menang Blouse Tribal #2

1.Klik sini ! *WAJIB (Tunggu sampai habis loading)
2.Follow  blog http://www.ainamansor.com/
3.Like facebook page ainamansor.com
4.Buat entry yang bertajuk Segmen Menang Blouse Tribal #2
5.Tinggalkan link entry di ruangan komen blog ainamansor.com
6.Done !  Semoga saya ada luck :)

Tutorial nak letak Nuffnang dalam blog

Assalammualaikum..
Untuk entry kali ni aku nak tunjuk tutorial macam mana nak letak Nuffnang dalam blog .Eh ape tu Nuffnang ?Nuffnang adalah satu company iklan yang akan tumpang dalam korang punya blog .Maksudnya ,korang tolong iklankan iklan mereka dalam blog korang .Kalau ada pelawat yang klik iklan tu,korang boleh dapat income . Nanti dalam acc Nuffnang korang akan masuk la amount.Kalau amount tu melebihi Rm50 ,korang akan dapat cek dari pihak Nuffnang dan korang boleh cash out.Untuk dapat amount tu,korang kena la selalu update blog dan tambah ramai follower .Tapi amaran keras ye .Pendapatan dari Nuffnang ni korang jangan buat sebagai pendapatan tetap sebab tak menentu income nya . Tutorial yang aku buat ni memang senang sangat,korang tak kan pening lalat sorang -sorang depan laptop nak buat nuffnang ni

Mula-mula , pergi dekat google,taip Nuffnang
Nanti keluar macam ni kan ? korang klik Join Nuffnang. Next korang kene isi semua butiran diri,isi je .Ikut je instruction yang dia suruh.
Dah siap isi semua butiran diri ,korang klik Manage my blog .

Bila keluar macam ni ,korang klik Add a unit ,Add a unit tu under tulisan Add a blog.Kenapa aku tak ade ? Sebab aku dah letak semua iklan .Jangan risau ,dekat korang mesti ada .
Oke ,bila dah keluar macam ni,korang boleh pilih jenis iklan macam mana korang nak letak dalam blog korang .Kalau boleh amek je semua jenis iklan .Nanti bila korang klik yang mana korang pilih ,akan keluar code .korang copy dlu kod nya . 
Dah keluar kan code dia.jangan lupe copy .

Next,pergi dekat dashboard>layout>Add a gadget.

Klik HTML,then korang paste codenya .Lastly save .Senang kan ? :) Done!
 Ada ape ape pertanyaan ,sila pergi nyatakan soalan anda di ruangan komen .Harap maklong ! :)







Thursday, 30 May 2013

Review Bio Essence Bio Spring water

Assalammualaikum ..
Pernah dengar pasal Bio Essence Bio Spring water ni ? Ok,let me inform you first.Bio spring water ini adalah  sprayer yang boleh korang spray dekat korang punya face,skin,also hair! Pendek kata,seluruh badan korang korang boleh spray dengan Bio Spring water ni .Kalau agak letih dan muka bermaya,korang boleh spray,serious talk memang korang akan rasa muka korang fresh lepas applied Bio Spring water ni.Aku pakai pon nak dekat setahun lah.Feedback dia memang bagus.

Taraaaa ! Ni lah Bio Spring water. Antara function-functionnya ialah :
wajah
- Kawalan minyak berkesan
- Menapis liang
- Memutihkan & mencerahkan kulit
- Firma kulit dengan keanjalan yang lebih baik
- Mengurangkan lingkaran hitam
- Melegakan kulit sensitif
- Melegakan jerawat & mengurangkan kemerahan
- Gunakan selepas make-up untuk melihat lebih tahan lama & semulajadi
- Melembapkan dan menyuburkan kulit
- Mengurangkan keletihan, tenaga
- Melegakan kulit selepas rawatan

rambut
- Melembutkan rambut
- Melegakan kekeringan & bercabang

badan
- Menyegarkan dan melegakan kulit selepas senaman
- Melembut dan menenangkan kulit kerosakan
- Di bawah matahari terik untuk melembapkan dan menyegarkan kulit

bagi bayi
- Penjagaan kulit Ideal untuk bayi
- Melegakan ruam lampin

Hah? Ada gaya macam pelakon korea ? Aish,korang tak payah nak puji lebih-lebih,gambar atas ni gambar aku lah.Aku nak tunjuk sikit cara yang betul masa korang nak spray dekat muka.Jarak antara muka dengan spray agak-agak lah.Asal angin boleh lalu antara muka dengan spray dah ok dah .Kenyit sebelah mata supaya nampak lebih elegen sambil tangan berada pada sudut 120 darjah.Kalau tak boleh buat ,try je sampai boleh .

Tehee. Eh lupa nak cakap ,harga sebotol Rm 29.90. Korang boleh dapatkan di pasaraya terdekat.Dekat guardian ada,watsons ada . :) Selamat mencuba !



Tuesday, 28 May 2013

Tutorial nak letak lagu dalam blog

Untuk entry kali ni aku nak buat tutorial macam mana nak letak lagu feberat dalam blog.Kadang tu mesti korang pernah bukak blog orang lain ,then ada lagu.Macam best kan ? So tutorial yang aku nak buat ni sangatlah senang sehingga korang boleh buat sambil tutup sebelah mata.Tak caya cuba satg.Nak menunjukkan yang tutorial aku ni memang senang sangat.Tutorial tak payah nak cerita panjang-panjang sebab kalau ada individu macam aku yang malas nak baca mesti dah tekan button pangkah kalau baca explaination yang panjang gila.

Caranya :
1.Click dekat sini http://scmplayer.net/
2.Pilih skin yang korang suka
3.Click Edit Playlist untuk tambah lagu,nak senang korang bukak youtube,kemudian pastekan URL mv yang korang nak.
4.Next,click configuration setting

5.Boleh setting untuk autoplay,means bila orang bukak blog korang terus lagu tu terpasang.Ikut camne korang nak lah.
6.Dah puas hati dengan setting,korang boleh tekan Done.
7.Nanti keluar code,copy code tu.Then pergi dekat dashboard blog korang,amek Layout>Add gadjet>Add HTML code>paste code yang korang copy tadi.Next,save.Selesai !
 Selamat Mencuba :)

Monday, 27 May 2013

Entry special for someone special in my heart

Hari ni adalah 28/5/2013.Pada 23 tahun yang lepas,lahirlah seorang baby lelaki yang sihat dan comel.Dan sekarang dah membesar menjadi seorang lelaki yang handsome,comel dan tampan.Dan lelaki inilah yang selalu buat aku happy,selalu bagi nasihat dekat aku,dan janji akan jaga aku.Alhamdulillah sedar tak sedar dah 23 tahun dah kesayangan aku ni.He.Lagipon hari ni jugak dah 4 tahun 8 bulan kami berkawan.Perkataan berkawan lagi sesuai digunakan .Eleh kalau korang mesti boleh pikir kan.Remaja sekarang kenn .Hikhik.Eh ,tulis panjang-panjang tak mention nama pulak.Nama beliau Muhammad Saiful Haris.Dulu aku ada update blog pasal kiteorang.Click sini http://nazwatulhusna.blogspot.com/2013/03/assalamualaikum-hope-uolls-sihat-sihat.html . Dikesempatan ni nak wish lah jugak ken. Even aku dah wish dekat whatsapp dan fb,aku nak jugak wish dekat dalam blog."Abang,selamat hari lahir ye. *firework* .Semoga panjang umor dan murah rezeki.Semoga sukses jugak dalam apa jua yang abg lakukan.*Eh ,macam lebih kurang pulak wish aku ni dengan whatsapp yang aku hantar.He,nanti boleh tuntut hadiah dari kite,tpi jangan mahal,kite tak ada duit sgt.Nak belanja secret recipe tu lepas lah. I LOVE U SAYANG <3 .
Yang sebelah kiri tu lah kesayangan saya . Muka kami lebih kurang sama kan ? Orang cakap muka lebih kurang sama ada jodoh.Harap-harap lah cenggitu.Yelah dah lama berkawan kan mesti lah nak happy ending ye dok ? Nak ada anak comel ,haa gittew .Amboi kau jah,kemain berangan kan? Diploma pon tak habis lagi.Ape ape pon harap u olls doakan kami cepat bertemu jodoh.Lagi cepat lagi bagus . :)

Running Man akan bersiaran di tv2 bermula 1 Jun

Assalammualaikum..
Ni haa kiah ada ceghite hot petang ni .Meh sini jemah bedah patimah izara aisah siti norhalija nogha denish ramona jam jam meh sini meh .Kiah nak cakap ni haa,lelaki berlari atau dalam bahasa omputih nya Running Man akan bersiaran di tv2 bermula pada 1 Jun 2013.Tulis siap-siap tahun karang bermula 1 Jun 2030 ke,marah pulak korang kan .Tunggu je la depan tv.Tercongok sambil garu bontot,upenye tahun 2030 .Haha.Oke ,Running Man ni akan bersiaran pada pukul 4 petang.Nanti dah nak dekat pukul 4 tu korang ajok le pemili korang berkumpul depan tb tu haa.Nengok le same-same.Udoh tu buat la cekodok ke.Untuk kudap-kudap petang kan.Mesti seghonok kiah cakap lu .Haha

Kiah paling minat Kim Jong Kook.Aish udah le taff hensem pulak tu.Gentlemen lagi .Ahaks .Tak sabar nak tunggu 12 Jun sebab hari tu birthday kiah.Eh ! terpromote pulak .K lah ,Bye :)

Yeah!Terima kasih Nufnang :)

Assalammualaikum
Hye bloggers! Hari ni happy sgt sebab dapat hadiah dari nufnang.Haa,cenggane pulak kan aku boleh dapat hadiah dari nufnang kan ? Sebab aku ada letak advertisement nufnang dekat blog.Walaupon hanya ciput je amount dia dengan hanyalah sebanyak RM0.25 tapi aku eksaitod sangat noks ! hikhik.Yelah duk rumah goyang punggong kaki then dapat duit.Siapa nak bagi free-free kan.Tak pe,lame-lame in sha Allah membiak lah duit tu .Just kena berusaha bersungguh-sungguh update selalu blog and kumpul sweet reader bebanyak macam korang keeennnnn >.<

See,nampak kan amount yang nufnang bagi, nnti bg byk byk lagi tau incik nufnang .Boleh saya g cash-out .Yeay~

Wednesday, 22 May 2013

Apply the best theme in your smartphone :)

Hye guys and sweetie bloggers :) .As we have mention that from the title above,i will show you a  few theme that we can apply in our smartphone .Kemain pulak aku berbahasa asing ni kenn.Yelah bak kata pm kite,memperkasa bahasa inggeris ,mempertabatkan bahasa melayu uolls.Untuk peringatan,theme yang aku akan tunjuk nanti hanya boleh digunakan di smartphone yang menggunakan sistem operasi Android sahaja.Untuk iphone boleh jugak.Tapi untuk phone blackberry tak boleh ye cik puan.Maaf lah,sebab saya pemakai smartphone Android,so tahu pasal Android je lah >.< .So before korang nak applykan theme yang cantik-cantik,korang kenee install GO LAUNCHER EX dahulu.Dengan adanya applikasi GO LAUNCHER EX ni,korang baru boleh guna theme yang korang download.Kalau ta ada,theme yang korang download itu tak boleh diapplykan.Dengan kata lain,theme yang korang download tu hanya boleh diapplykan dengan adanya GO LAUNCHER EX tu.Understood ?
Ni adalah lambang Go Launcher Ex tu,korang boleh install dekat Apps Store yang ada dekat smartphone korang :)
Di bawah aku ada listkan beberapa theme yang comel,cantik,kiut miut,gojes dan sesuai digunakan exspecially untuk perempuan.Yelah perempuan ni kan suka letak theme yang kiut miut dekat phone diorang.Tapi bukan perempuan je,lelaki pon apa kurangnya .

Theme : Gentlemen



Theme :Iphone theme




 Theme :cute wedding


Cantik kan? Takde la nampak bosan je. Selain korang boleh apply theme yang cantik,korang boleh tukar korang punya appereance .nanti dalam lain entry aku post pulak pasal appreance smartphone korang okeyh :)

Saturday, 18 May 2013

U Mobile Kadar Internet Terendah

Hai hai dan hai ! Hari ni aku nak cerita pasal Umobile yang menawarkan kadar internetTERENDAH!Wow,kalau cakap terendah terbeliak ye mata korang.Mulut tu sila tutup sikit,nanti masuk lalat acano,kalau masuk lalat tak pe lagi,masuk kambing ke,kwangsoo(zirafah) ke or etc.Hikhik,oke straight to the point.

Pasal kadar terendah tu,Umobile ada menawarkan UMI 18,28,38,dan 48. Ni link dia.Sila klik di sini http://www.u.com.my/prepaid/unlimited-mobile-internet-plan.UMI ni bermaksud pakej yang korang boleh pilih.Korang boleh subscribe internet dengan mendail *118# ,kemudian pilih mobile internet,kemudian ambil unlimited mobile internet,then pilih subcribe,then akan keluar pakej mana yang korang nak ambil.


Macam aku,aku ambil pakej yang UMI 18,so,korang topup la dalam RM30,then bila subcribe yang 18 punya,dia akan tolak RM18.Ada lagi balance RM12.Umobile ni pulak agak murah kalau nak text dengan number lain.Sila klik sini pulak untuk more detail.http://www.u.com.my/prepaid/free_sms_and_calls .Yelah kalau macam maxis,nak murah kena buat active 10 kan,tapi Umobile dengan semua rangkaian lain murah iaitu 8 sen.Umobile dengan  Umobile pulak 3 sen.Kalau korang hantar 6 mesej kepada number Umobile,afterward korang akan dapat 20 mesej free weh! .Haaa.ok sgt kan ? .Oke,berbalik pada pakej internet tadi,bila korang subscribe internet,korang akan dapat free call n free mesej .Best kan ? Jimat lagi dekat situ.Lagi ramai kawan korang pakai number Umobile,lagi jimat .Hehe.AND ANDDD AND one more thing,ada lagi best,Umobile ni bila korang topup,validity dia 3 credit validity.Maksudnya topup RM10 ,sebulan la validity nya,best kan ?Haa,apepepon korang kena try dlu okeyh.Baru la tahu . Oke bai :)