Thursday, 28 February 2013

Dinner DPIM -Arabic Night

Assalamualaikum dan selamat malam sebagai pembuka bicara .
Hari ni wa nak cerita pasal wa punye dinner yang baru sahaja diadakan pada mlm selesa lepas (26hb 2). Dinner ni dinner kos wa .Tema malam tu arabic night .Pergh,dengr sahaja sudah pasti menarik minat sesiapa sahaja .Al maklumlah fesyen arab kan cantik cantik .Kalau ade event yang bertemakan arab mesti you olls pon suke jugak kan . Aku pon same jugak . ahaks (gelak gedik smbil tgn tutup mulut) .Tapi aku bagitahu awal2 bahawa aku tak la giler gojes malam tu .Sekadar memakai pakaian ikut tema yang telah diberikan .Tapi ade jugak certain member aku yang lari tema tahuk ! Nnti aku lampirkan gambar2 yang berjaya ditangkap pada malam itu .Ah ! tak payah nnti lah,sekarang pon boleh untuk aku lampirkan bahan bukti .yeah! Let's check it out .

Sila scroll down
.
.

.
.
.
.
.
.

Scroll lagi (saje nak buat suspen,ahaks)
.
.

.
.
.
.
.
.
Ni sebelum nak pergi ke dinner .putih kan ? bedak you olls .hik hik . aku make up sendiri kot . rare kan ? ha .rare . (tade kne mengene dgn rare act)

Sebelum masuk dewan ,snap dlu dekt luar,nmpk kan aku dengn confident nyer gaya .Mungkin aku kne lebih praktikkan selalu supaya nmpk lagi ayu dan elegent . hik hik




Mule-mule memang nak buat purdah dari kolej smpai masuk ke dlm dewan ,tpi serius pkai purdah ni lemas baq hang! .Mungkin aku ni baru pkai plus aku pkai pon untuk memenuhi syarat tema dinner aku,kalau yang dah biase ,small the pieces je lah kan .Then aku juz buat purdah mase dlm dewan je ,sejuk skit dalam dewan .hik hik
Ni antara persembahan malam tu ,ni persembahan dari batch aku . Dorang parody kan cerita Ali Baba bujang lapok,ingt tak yang watak marjina ,apek, ali baba ,dan 40 penyamun ? Haaa,cerita itu la . Best ,but tak menang persembahan terbaik :(
Well ,menu malam tu nasi minyak ,n ade kurma serta roti arab . He , name pon arabic night ,no wonder ader roti arab .Craving pulak tgk roti arab ni , Bthway ,ok jugk menu mlm tu , Kenyang jugak lah aku melantak .

Hah hah hah! Ni la dia yang lari tema tu .Kawankawan aku ni nak tema retro , tpi tema dinner arabic night ,last2 dorang pakai jugak tema retro diorang . Oke ,mohon dorang tak marah aku publish dalam belog aku ni . ahaks :D

Oke ,smpai sini sahaja untuk kali ni , nak upload byok byok byok lagi gmbar but line berukband lmbat . haa .ee .bnci2 ,tak pe la, next time saye update lagi ye :D Bye uolls




Sunday, 17 February 2013

Losyen Mustajab Dunia Herb

Assalamualaikum..
Hyep ! Afternoon uolls (entry ini ditulis pada pukul 12.12p.m,dats why afternoon) :) . oke nak cerita pasal perkara yang membimbangkan remaja@wanita iaitu FATS! Haa ,lemak tu memang rasenyer musuh num satu kot untuk semua orang . EE,bukan ape aku pon semenjak masuk UiTM ni pon memang aku seorang penternak lemak yang berjaya.yeay :D . Dat's why aku mencari inisiatif untuk membakar lemak2 yang ade ni haaa .bukan ape ,sebb nak exercise tak sempat,act ade je mase but ptg2 aku lebih suke tidur,hew hew . Soooooooo.. aku pon men'try'  LOSYEN MUSTAJAB DUNIA HERB .
*Terima kasih kepada pok cik google,gmbar di ambil di carian google , haa ,ni la Losyen Mustajab rose scent. ade byk fragnance , pomaganate,yasmine,n rose.
Antara fungsi-fungsinya ialah :
  • Mengurangkan selulit
  • Mengurangkan sakit sendi dan otot
  • Membakar lemak dan melangsingkan badan
  • Mengurangkan keradangan dan kesakitan sendi
  • Menguatkan daya ingatan dan meredakan kebimbangan serta kemurungan
  • Membantu proses penghadaman, melancarkan kitaran haid dan masalah rahim
  • Bertindak sebagai antiseptik yang amat sesuai untuk masalah ruam dan Eczema selain mengandungi vitamin A, B3, C, D dan E
Harga seunit RM24.00 . tpi wa beli itu losyen a helege RM20.00 je dekt itu cmart arau. 
Oke . sampai di sini saje untuk kali ni ,len kali I update lagi keyh uolls(bajet ayt mcam ramai nak bce blog haku ni) :)
Wasalam..