Saturday, 30 March 2013

Turn to study mode --'

Assalamualaikum w.b.t

Sekarang aku tengah final exam untuk semestar 4.Pejam celik pejam celik dah nak habis semestar 4,then will continues only for 1 year to finish my diploma.Aku dah lepas 2 paper iaitu paper Industrial Relation(MGT 131) dan Human Resource in Agriculture(MGT132) .Ada lagi 5 paper to go. Banyak kan ? Ok,cakap pasal final,kos aku semestar 4 ambil 7 paper masa final .Stress gila tahuk ?! .Maybe ada orang cakap ,alah kos ladang (kos aku Diploma Pengurusan Ladang) senang je. Bg final 20 paper pon senang je kos ladang .Hok aloh,kalu senang jah ,buat ngapo aku amek diploma ?!punyalah aku sakit kepala megadap lappy membuat assignment yang agak susah sambil makan maggie kerana tiada duet hendak beli makanan(Ah! melebih pulak aku ni--') Aku bukanlah hendak marah atau histeria tapi kadang tu ada SESETENGAH orang macam pandang rendah kos ladang.Mungkin mereka hanya tahu yang kos ladang ni belajar pasal bercucuk tanam and so on. Sebenarnya nak diikutkan semua kos tak kira la kos apa pon ,semua nya ade susah dan senang nya. Macam kita assume student yang ambil kos bahasa,macam Bahasa Melayu,kita rasa alah senang je kot,bahasa kita pakai hari-hari,tapi bila kita tak alaminya sendiri ,senang lah ckp. Kita didedahkan kalau kos medical,law,engineering adalah kos yang super duper tough.Memang tidak dinafikan,tpi kita janganlah memandang rendah pada kos yang lain .Yang penting, dengan kelulusan yang kita ada,kita boleh cari duet sendiri ,Bukan kacau hidup kau pon keeen ? Berbalik pada kos aku tadi,aku dah lepas 2 paper dan aku akan hadap paper statistic,paper,entomology(belajar pasal insect),paper engineering,paper soil,dan last paper cost accounting .Stress kan baca ? aku yang hadap ni lagi lah ,tpi aku ingat pesan ma aku,

'biar kita rasa susah belajar ,jangan rasa susah bila dah kerja '

Bila aku malas ,aku tengok gambar parents aku ,then teringat pesan dorang . Lagi satu aku selalu amalkan sebelum nak amek test,quiz,final exm ,aku akn kol ma aku untuk mintak dorang doakan aku ,ye la,doa ibu bapa kan berkat :)

Tuesday, 5 March 2013

Perfect match

Assalamualaikum ,hope uolls sihat-sihat belaka :D .aku ni ta yah cakap la memang dah sihat sgt dah . Makin sihat dari hari ke hari ouh! . hik hik .Korang penah tak main game "LOVE CALCULATOR" ? Kalau yang pakai "telefon cerdik' android boleh la download application ni . Ala,kadang tu bila korang bukak satu page ,then ada advertising Love calculator, ok,yang aku nak beria cerita sgt ni adalah kerana aku try la main game ni ,untuk kire 'kematchan'(match) antara aku dengan si 'dia' .aw .haha (tergelak gedik disitu smbil kaki bersimpuh). then aku masukkan la name n birthday kiteorang , so result nyer adalah ..................
100% MATCH wehhhh ! terima kasih dunia *tears* .haha
aku agak terkejut la sebab kalau dalam lucky draw aku mesti ta kan lucky but dlm love calculator aku rasa aku la orang paling bertuah gilerrr .haha . well,benda alah ni bukan boleh percaya pon,yang penting dalam relationship,kejujuran,kepercayaan,kesabaran,n kasih sayang yang penting, thats will make our relationship long lasting n fore sure kite nak kekal till Jannah right ? .
MUHAMMAD SAIFUL HARIS B CHE KAMARUDDIN


NAZWATUL HUSNA BINTI MOHD RAZI

KAMI .hope 1 day kami disatukan dengan ikatan yang sah . Amiinn :)