Thursday, 2 May 2013

Lain yang dirancang lain yang jadi

Assalamualaikum peeps :)

Rasa memang lama gila tak update blog.Dan hari ini tiba-tiba dapat hidayah nak update.Sebelum ni memang nak update,tapi aku malas nak log in blog,then upload gambar.Biasa lah tengah cuti sem kan,so rasa malas tu melampau-lampau pulak tahap petala punya malas kan. Jadi bila tengah cuti ni aku memang bukan individu yang gegeh nak cari kerja.Memang duduk rumah lah cerita dia kan.Then kawan aku ajak keluar.OK la. Kami rancang nak pergi book fair di PWTC.Tpi kami salah setting masa. Salah nya bila aku naik ETS dalam pukul 9 lebih nak dekat pukul 10 .Sampai KL sentral nak dekt pukul 12 . OK la, jadi tukar plan terus ke KLCC .Tak jadi ke PWTC. Plus ada kawan kami yang tak jadi meet .Ok .mula2 memang rasa macam down gile .Serabut dengan plan yang dah tunggang langgang .Kami terus ke KLCC .
Yang comel pakai tudung hijau tu muna .COMEL KAN ? :) . Yang lagi lawak dan aku menyesal sangat-sangat aku dengan muna bawak duit punya ciput .Ye lah ,mula plan nak g PWTC .Aku memang tak nak beli beria buku dekat sana sebab aku dah puas beli novel gune baucer yang kerajaan bagi tu. Aku memang plan nak jalan je dekt PWTC.But bile ada kawan kiteorang tak jadi meet.Kami tukar plan . Dan aku rasa loser gile  pergi KLCC bawak RM150 je .KAHKAHKAH.oke .Aku pulak bising-bising dekat muna yang aku nak beli denim .Masuk la semua kedai ,Mostly rege denim RM300 ke atas.Ceh,tak nak buat sale langsung .Gabung duit aku dengan muna pon tak cukup kak ton oi! Haha .Muna pon sama dengan aku.Plan nak g PWTC je .Btwy sempat jugak lah kami beli buah tangan dekt kiosk kecik-kecik dekt sana .Kesian gile .Haha .
haa.ni lah yang aku beli . Aku beli sebab senang nak bawak barang-barang masa masuk exam hall.Macam aku ni memang jenis bawak macam2 .Dengan speck,dengan stationaries,kalkulator,slip exam lagi,i.c .Aish ,senang cerita ,memng banyak nak kena bawak. Dengan adanya bende alah ni senang aku masukkan je semua,then angkut bawak masuk exam hall.
Kami pergi KLCC tak beli banyak barang pon.Yelah, bawak duit pon cetoit ,jangan nak ngada-ngada nak belanja like king .KAng tak pasal-pasal aku kena kerja dekat sana nak bayar hutang. HAHA . Aku dengan muna banyak pergi tempat makan je .Bagi aku lagi berbaloi beli benda makan dari beli benda yang tak keperluan.Yelah kami sentiasa beware sebab duit sikit je kan. Sebelum balik ,kami pergi beli take away secret recipe .Then sementara lepak-lepak tunggu makanan kami siap.Ada someone datang hulur sekeping card kecil macam name kad tu.Rupenya orang OKU , pekak dan bisu.Minta derma .Kire macam menderma  sambil membeli la sebab orang OKU tu jual barangan kraf tangan . Tapiiii ,derma sebanyak RM10 kau nyah! Aku macam errrr .Aku tahu sekarang ramai dah sorang buat mcam tu .Ade yang tipu.Ade yang betul.Aku malas nak bising kami share duit RM5 seorang. Bagi aku ,kalau menipu tu dosa dia .Kalau betul aku dah tolong meringankan beban .
Aku pilih keychain bentuk girl ni .Comel jugak kan ? Bthway.Nnti ada orang mintak derma mcam ni.Aku nak tgk dulu OKU dia macam mana .Kalau sepuluh orang OKU datang mcam ni.derma sepuluh ringgit pulak.Ai .bakrup aku .hikhik



No comments:

Post a Comment