Monday, 6 May 2013

Power Bank Satu Keperluan .

Assalamualaikum
Selamat petang dan salam satu Malaysia ! Amboi ,mentang-mentang semalam PRU 13 . Kemain aku bagi salam .Hehe. Oke pasal parti politik apa yang menang ,pasti satu Malaysia sudah tahu keputusannya.Apapun keputusan semuanya dibuat atas undi rakyat .Jadi rakyat yang mentukan.Keputusan perlulah diterima dengan hati yang terbuka dan minda yang lapang bukan dengan segala jenis cacian di media massa seperti di Facebook,Twitter,mahupun di social network lain .Eh ,social network ? Memandai je kau campur adukkan bahasa melayu dengan bahasa inggeris ye husna .Oke .stop pasal PRU 13 ni .Lagipon aku tak cukup umur nak mengundi,jadi tak mahu nak bercerita kencang mahupun tsunami atau ribut taufan mengenai politik ni.Nanti cakap lebih lebih ,salah pulak kan .'Padahal semalam kau tweet kemain pasal PRU ye husna kau tak ingat.HAHA' . (Mata ke atas,tangan di bahu)

Oke,staright to the point .Tajuk diatas pon sudah memberitahu apa yang aku nak bebelkan hari ini.Power bank ? Ada jugak sesetengah yang tak tahu apa itu power bank.Secara ringkasnya,power bank adalah portable yang boleh dibawa kemana mana dengan fungsi boleh men'cas'kan  telefon pintar anda.Yelah ,bateri telefon pintar tak sepintar telefonnya.Memang cepat sangat turun tambah pulak bila kita bukak packet data,main game dan dengar lagu.Kalau travel,jenis suka main game,dengar lagu,ade pulak satu je phone.Macam aku memang sangat sangat perlulah ade power bank ni. Aku nak recommend kt kat korang power bank jenama YOOBAO ni. Sangat senang nak dibawa kemana-mana dan sangat sesuai digunakan untuk apa sahaja jenis gajet .Let's check it out!
Ni la power bank yang aku guna. Tapi gambar di atas pinjaman dari Mr Google.Gambar bawah adalah power bank aku, Harga dalam Rm100 lebih. mAh dia 11200 capacity .mAh bermaksud berapa capacity power bank boleh support gajet .Untuk power bank jenis ni ,sume gajet boleh support .Tgk la ,power bank ni didatangi dengan 2 USB cable,so korang boleh charge 2 gajet dalam satu masa! Power bank ni jugak ada macam2 jenis USB port .Korang boleh tengok kan ade banyak .Boleh charge camera,tab,ipad.Haa .berbaloi kot beli power bank YOOBAO ni :)

Haaa.yang ni baru betul aku punya .Nampak tak ada 5 lampu yang warna blue tu .Means bile pakai power bank ni,kalau nak tahu berapa kali boleh pakai ,tengok dekat lampu biru tu. Kalau dah habis semua lampu tu ,korang kne charge balik power bank .Macam mana nak charge ? Alaa.macam charge nset korang laa :) .Tak tahu sangat bila beli ada manual .Sila baca.Jangan malas 

See.Nampak kan ada 2 USB port. Siap ada tochlight lagi .Kalau blackout boleh guna power bank sebagai torchlight .Hikhik :)

4 comments:

  1. Kat mana boleh dpt kn power bank tuh, bru taw ade bnde mcm ni..
    Btw, nice to see your blog, i'm just starter in blogging, please do visit mine too. :)

    insanbiasabiasa@logspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Power bank in boleh didapati di kedai yang menjual peralatan komputer . dekat pc fair pon ada . banyak pilihan ,so kena pndai buat pilihan yang terbaik .i recommend to you to try this brand. you will satisfy :)

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete