Friday, 3 May 2013

Resepi cocktail

Assalamualaikum
Malaysia is very hot .I always feel too sleepy and not energized .Hambek kau!Sepeking omputih tau kak ton oi ! HAHA .Tapi memang betul kan ?Lately ni memang Malaysia panas giler .Orang cakap tak elok merungut.Neraka lagi panas.Tapi kalau panas sangat sampai pening kepala .Bising jugak mulut aku.Then to overcome headache and feel so refreshing ,i ada resepi cocktail nak share dengan oulls .Hikhik.Senang sangat ! Lagipon aku pon tak plan nak buat cocktail.Aku pergi dapur,ternampak satu tin laici,aku bukak peti ais ,ada susu cair .Cantik lah ! Tengah panas macam ni pekena cocktail memang syiokk! .Untuk buat coktail memang senang .Taruk susu cair,taruk laici dalam tin sekali dengan air dia,taruk buah-buah lain(ikut sukati hati korang nak bubuh buah ape),taruk ais ketul.Done already ! Sedia untuk diminum :) Seriously,memang rasa refresh and rasa panas pon kurang sebab minum cocktail yang sejuk ni.Tapi kalau cocktail korang tak jadi,i wonder korang mesti bertambah 'panas' je dengan cocktail korang.Haha

Untuk hasil yang lebih bagus,letak la dalam peti ais sejam dua.Then minum.Ya Allah .sedap sampai rasa kedekut nak share dengan orang lain.Percayalah! 


*Kalau korang tak guna laici dalam tin .Korang tambah la air gula .Bagi manis.Aku tak tambah sebab bila guna laici dalam tin ada air dia dah kan.Air tu kan manis,aku campur terus dengan susu cair

No comments:

Post a Comment