Thursday, 30 May 2013

Review Bio Essence Bio Spring water

Assalammualaikum ..
Pernah dengar pasal Bio Essence Bio Spring water ni ? Ok,let me inform you first.Bio spring water ini adalah  sprayer yang boleh korang spray dekat korang punya face,skin,also hair! Pendek kata,seluruh badan korang korang boleh spray dengan Bio Spring water ni .Kalau agak letih dan muka bermaya,korang boleh spray,serious talk memang korang akan rasa muka korang fresh lepas applied Bio Spring water ni.Aku pakai pon nak dekat setahun lah.Feedback dia memang bagus.

Taraaaa ! Ni lah Bio Spring water. Antara function-functionnya ialah :
wajah
- Kawalan minyak berkesan
- Menapis liang
- Memutihkan & mencerahkan kulit
- Firma kulit dengan keanjalan yang lebih baik
- Mengurangkan lingkaran hitam
- Melegakan kulit sensitif
- Melegakan jerawat & mengurangkan kemerahan
- Gunakan selepas make-up untuk melihat lebih tahan lama & semulajadi
- Melembapkan dan menyuburkan kulit
- Mengurangkan keletihan, tenaga
- Melegakan kulit selepas rawatan

rambut
- Melembutkan rambut
- Melegakan kekeringan & bercabang

badan
- Menyegarkan dan melegakan kulit selepas senaman
- Melembut dan menenangkan kulit kerosakan
- Di bawah matahari terik untuk melembapkan dan menyegarkan kulit

bagi bayi
- Penjagaan kulit Ideal untuk bayi
- Melegakan ruam lampin

Hah? Ada gaya macam pelakon korea ? Aish,korang tak payah nak puji lebih-lebih,gambar atas ni gambar aku lah.Aku nak tunjuk sikit cara yang betul masa korang nak spray dekat muka.Jarak antara muka dengan spray agak-agak lah.Asal angin boleh lalu antara muka dengan spray dah ok dah .Kenyit sebelah mata supaya nampak lebih elegen sambil tangan berada pada sudut 120 darjah.Kalau tak boleh buat ,try je sampai boleh .

Tehee. Eh lupa nak cakap ,harga sebotol Rm 29.90. Korang boleh dapatkan di pasaraya terdekat.Dekat guardian ada,watsons ada . :) Selamat mencuba !



4 comments:

  1. Wahh.. bagusnya produk ni. ade spf tak kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.ta de pulak spf nye setahu akk .sebab spray ni untuk bg kulit segar .haa :) .try tau .memang best .akk,wardah pon pakai .:)

      Delete
  2. Nak taye. Boleh hilangkan jerawat dan parut jerawat ke ?

    ReplyDelete