Tuesday, 28 May 2013

Tutorial nak letak lagu dalam blog

Untuk entry kali ni aku nak buat tutorial macam mana nak letak lagu feberat dalam blog.Kadang tu mesti korang pernah bukak blog orang lain ,then ada lagu.Macam best kan ? So tutorial yang aku nak buat ni sangatlah senang sehingga korang boleh buat sambil tutup sebelah mata.Tak caya cuba satg.Nak menunjukkan yang tutorial aku ni memang senang sangat.Tutorial tak payah nak cerita panjang-panjang sebab kalau ada individu macam aku yang malas nak baca mesti dah tekan button pangkah kalau baca explaination yang panjang gila.

Caranya :
1.Click dekat sini http://scmplayer.net/
2.Pilih skin yang korang suka
3.Click Edit Playlist untuk tambah lagu,nak senang korang bukak youtube,kemudian pastekan URL mv yang korang nak.
4.Next,click configuration setting

5.Boleh setting untuk autoplay,means bila orang bukak blog korang terus lagu tu terpasang.Ikut camne korang nak lah.
6.Dah puas hati dengan setting,korang boleh tekan Done.
7.Nanti keluar code,copy code tu.Then pergi dekat dashboard blog korang,amek Layout>Add gadjet>Add HTML code>paste code yang korang copy tadi.Next,save.Selesai !
 Selamat Mencuba :)

1 comment:

  1. Hi Nazwatul Husna,

    I’m Azmierul, writing on behalf of the iKahwin.my team. Just to give you a brief introduction, www.iKahwin.my is a website that provides comprehensive information on the best wedding vendors around Malaysia. The purpose is to make it easier for future brides and grooms to find the perfect wedding vendor for their big day. It's 100% free to use.


    I came across your blog and think that our website may be useful for your audience. I would like to kindly ask if you could blog about our wedding directory, which may benefit your readers? Please take a look at our website -www.iKahwin.my - to get a better idea of what we offer.

    I look forward to hearing from you soon.



    Thank you.

    ReplyDelete