Saturday, 18 May 2013

U Mobile Kadar Internet Terendah

Hai hai dan hai ! Hari ni aku nak cerita pasal Umobile yang menawarkan kadar internetTERENDAH!Wow,kalau cakap terendah terbeliak ye mata korang.Mulut tu sila tutup sikit,nanti masuk lalat acano,kalau masuk lalat tak pe lagi,masuk kambing ke,kwangsoo(zirafah) ke or etc.Hikhik,oke straight to the point.

Pasal kadar terendah tu,Umobile ada menawarkan UMI 18,28,38,dan 48. Ni link dia.Sila klik di sini http://www.u.com.my/prepaid/unlimited-mobile-internet-plan.UMI ni bermaksud pakej yang korang boleh pilih.Korang boleh subscribe internet dengan mendail *118# ,kemudian pilih mobile internet,kemudian ambil unlimited mobile internet,then pilih subcribe,then akan keluar pakej mana yang korang nak ambil.


Macam aku,aku ambil pakej yang UMI 18,so,korang topup la dalam RM30,then bila subcribe yang 18 punya,dia akan tolak RM18.Ada lagi balance RM12.Umobile ni pulak agak murah kalau nak text dengan number lain.Sila klik sini pulak untuk more detail.http://www.u.com.my/prepaid/free_sms_and_calls .Yelah kalau macam maxis,nak murah kena buat active 10 kan,tapi Umobile dengan semua rangkaian lain murah iaitu 8 sen.Umobile dengan  Umobile pulak 3 sen.Kalau korang hantar 6 mesej kepada number Umobile,afterward korang akan dapat 20 mesej free weh! .Haaa.ok sgt kan ? .Oke,berbalik pada pakej internet tadi,bila korang subscribe internet,korang akan dapat free call n free mesej .Best kan ? Jimat lagi dekat situ.Lagi ramai kawan korang pakai number Umobile,lagi jimat .Hehe.AND ANDDD AND one more thing,ada lagi best,Umobile ni bila korang topup,validity dia 3 credit validity.Maksudnya topup RM10 ,sebulan la validity nya,best kan ?Haa,apepepon korang kena try dlu okeyh.Baru la tahu . Oke bai :)

3 comments:

  1. Replies
    1. cukup la bg saya . even dah abes quota ,n line internet lambat,but still boleh berwhatsapp dan berwechat sebab whatsapp dengan wechat tak guna banyak data .memang berbaloi ! :) try la dulu ye :)

      Delete
  2. Tapi sekarang pelan umi18 tidak bagi percuma data untuk kakao talk Dan weechat

    ReplyDelete