Saturday, 13 July 2013

DiGi -Easy Prepaid

Assalammualaikum dan selamat pagi
Rasanya memang lama giler aku tak update blog . Lagipon bukan ada pembaca setia so kau husna jangan nak buat teruk kalau kau lame tak update blog . HAHA . So kali ni aku nak cerita pasal DiGi pulak.Dulu aku ade cerita pasal Umobile .Bagi yang tak ingat or tak baca lagi ,sila klik sini . Untuk DiGi Easy Prepaid ni rasanya ramai dah kan yang tahu, tapi aku still nak buat review jugak . Bagi DiGi Easy Prepaid ni menawarkan Buddyz .Apa itu Buddyz ? Buddyz ni korang boleh aktifkan mana-mana number DiGi pilihan korang sebagai Buddyz dekat menu DiGi . Mula-mula dail *128# > 1.Akaun Saya>8.Friends and Family>Masukkan number DiGi kawan or family korang untuk dijadikan Buddyz and Done !
Apa kelebihan Buddyz ni ? 
1.Sms FREE untuk number Buddyz yang korang dah aktifkan.
2.Call FREE untuk number Buddyz yang korang dah aktifkan.
3.Korang boleh register 3 number DiGi pilihan korang ,so korang boleh cakap dan sms bile-bile masa je sepanjang hayat korang FREE dengan 3 number Buddyz korang TANPA CAJ! Ni namanya sembang sampai lebam .

Untuk lebih keterangan ,sila klik sini. Bagi aku Buddyz ni memang berbaloi untuk korang yang suka on the phone dengan kawan or family korang .Bagi yang kapel toksah ceghite la keeennn,memang heaven lah sebab boleh lama cakap dan free pulak tu.Tapi peringatan ,jangan lupa topup bagi mengaktifkan number DiGi.Karang aku tak bagitahu ,salahkan aku pulak kan sebab tak boleh berbuddyz dengan kawan korang.
Eh,aku cakap-cakap ni,mesti korang wondering kan aku ni cerita kencang ,pernah try ke number DiGi ni.Jawapan nya..

Mestilah aku dah cuba.Ni number DiGi yang aku dah beli,aku beli pon sebab si dia suruh ,yelah nak free call lah katekan .mihmihmih.Dah tiga number aku pakai sekarang.Number Umobile untuk internet dan member,number maxis untuk family,dan DiGi untuk sidia.Handphone pon 3 lah jugak kan . Untuk number DiGi yang bukan Easy Prepaid pon korang boleh buat Buddyz,korang try cari dekat menu DiGi yek . 

Oke,done for today .XOXO .publish !






Saturday, 6 July 2013

Tutorial nak letak cursor yang kiut miut

Assalamualaikum dan selamat tengah hari peeps !
Kali ni aku nak buat tutorial macam mana nak letak cursor yang comel dekat blog .

cara-caranya (macam rancangan memasak pulak)
1.Mula-mula klik sini. CURSOR
2.Pilih la cursor mana yang korang suka ,klik ,then copy code yang dia bagi .
3.Then korang copy pulak code di bawah ni
 
<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style>
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>

4.Korang replace la yang warna merah dengan code cursor yang korang copy td.Untuk warna kuning korang paste link blog korang.
5.Kemudian,pergi dekat dashboard>Design>Add Gadget>HTML/JavaScript
5.Kemudian paste code yang korang dah edit tu.Save !

Selamat mencuba :)

Friday, 5 July 2013

My Wishlists

Assalamualaikum dan selamat malam !Agak lama jugak lah aku tak mengeupdate blog .Ya Allah,bayangkan masa aku nak update blog,banyak sangat halangan .First!dengan kelasnya .Second!Aku jarang on lappy.Third! Aku tak de benda nak stroy .Fourth! Aku malas . Rasanya yang keempat tu paling mendominasi .Kalau malas ta de feel la nak update weh.Kalau update po,TAip-taip then tekan backspace baliksebab cerita tak best. Berbalik  pada tajuk diatas.Aku pon macam manusia biasa jugak yang punya keinginan dan aku telah membuat wishlists aku ,tapi tak banyak la. Nak banyak kena banyak duit
1.Samsung Galaxy Grand (RM1500)
Antara sebab-sebab aku nak beli sem boleh taruk 2 sim.So aku boleh la taruk sim aku yang berlambak tu dekat handphone ni .Tu pon kalau aku dapat beli la.

2.Kereta Kancil 
Why aku nak beli ? Sebab senang nak bersiar-siar.Senang jawapan aku :p

Done entry for kali ni :) ,Oke publish .XOXO .Ahaks