Saturday, 13 July 2013

DiGi -Easy Prepaid

Assalammualaikum dan selamat pagi
Rasanya memang lama giler aku tak update blog . Lagipon bukan ada pembaca setia so kau husna jangan nak buat teruk kalau kau lame tak update blog . HAHA . So kali ni aku nak cerita pasal DiGi pulak.Dulu aku ade cerita pasal Umobile .Bagi yang tak ingat or tak baca lagi ,sila klik sini . Untuk DiGi Easy Prepaid ni rasanya ramai dah kan yang tahu, tapi aku still nak buat review jugak . Bagi DiGi Easy Prepaid ni menawarkan Buddyz .Apa itu Buddyz ? Buddyz ni korang boleh aktifkan mana-mana number DiGi pilihan korang sebagai Buddyz dekat menu DiGi . Mula-mula dail *128# > 1.Akaun Saya>8.Friends and Family>Masukkan number DiGi kawan or family korang untuk dijadikan Buddyz and Done !
Apa kelebihan Buddyz ni ? 
1.Sms FREE untuk number Buddyz yang korang dah aktifkan.
2.Call FREE untuk number Buddyz yang korang dah aktifkan.
3.Korang boleh register 3 number DiGi pilihan korang ,so korang boleh cakap dan sms bile-bile masa je sepanjang hayat korang FREE dengan 3 number Buddyz korang TANPA CAJ! Ni namanya sembang sampai lebam .

Untuk lebih keterangan ,sila klik sini. Bagi aku Buddyz ni memang berbaloi untuk korang yang suka on the phone dengan kawan or family korang .Bagi yang kapel toksah ceghite la keeennn,memang heaven lah sebab boleh lama cakap dan free pulak tu.Tapi peringatan ,jangan lupa topup bagi mengaktifkan number DiGi.Karang aku tak bagitahu ,salahkan aku pulak kan sebab tak boleh berbuddyz dengan kawan korang.
Eh,aku cakap-cakap ni,mesti korang wondering kan aku ni cerita kencang ,pernah try ke number DiGi ni.Jawapan nya..

Mestilah aku dah cuba.Ni number DiGi yang aku dah beli,aku beli pon sebab si dia suruh ,yelah nak free call lah katekan .mihmihmih.Dah tiga number aku pakai sekarang.Number Umobile untuk internet dan member,number maxis untuk family,dan DiGi untuk sidia.Handphone pon 3 lah jugak kan . Untuk number DiGi yang bukan Easy Prepaid pon korang boleh buat Buddyz,korang try cari dekat menu DiGi yek . 

Oke,done for today .XOXO .publish !






9 comments:

  1. thanks ek una .. for your information .. tapi serios ke 24 jam call tanpa caj untuk buddyz saje ??

    ReplyDelete
  2. Haa kak , kawan kawan kita memang highly recommend digi easy prepaid ni kalau memang nak oncall lama-lama. Haha thank you kak for the info :*

    ReplyDelete
  3. follow balik blog http://inibelognabihah.blogspot.com terima kasih

    ReplyDelete
  4. At current and in line with this present offering, the monthly total free voice calls and SMS'es to Smart Buddyz™ will be free to the extent of achieving collectively 3000 minutes of calls and 3000 SMS respectively. For every subsequent call after the monthly free 3000 minutes of voice calls will be charged at RM0.08 per minute and every subsequent SMS after the free 3000 SMS will be charged at RM0.05 per SMS. SMS notifications will be sent to respective Subscriber when their total free voice calls and SMS to Smart Buddyz™ exceed 3000 minutes and 3000 SMS respectively".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Means the free call will be renewed each month or there's no free call anymore when exceed 3000 minutes?

      Delete
    2. Means the free call will be renewed each month or there's no free call anymore when exceed 3000 minutes?

      Delete
  5. Internet ok tak? I mean contohnya kalau kita langgan sebulan. And then data itk sebulan dh habis tp tarikh langganan still ada. Boleh surf tak? Ke telan kredit?

    ReplyDelete
  6. Serious ke 24jam ,sy bru je buat mlm td ,but why still tolak kredit? Tlong jelaskn

    ReplyDelete
  7. Serious ke 24jam ,sy bru je buat mlm td ,but why still tolak kredit? Tlong jelaskn

    ReplyDelete