Saturday, 6 July 2013

Tutorial nak letak cursor yang kiut miut

Assalamualaikum dan selamat tengah hari peeps !
Kali ni aku nak buat tutorial macam mana nak letak cursor yang comel dekat blog .

cara-caranya (macam rancangan memasak pulak)
1.Mula-mula klik sini. CURSOR
2.Pilih la cursor mana yang korang suka ,klik ,then copy code yang dia bagi .
3.Then korang copy pulak code di bawah ni
 
<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style>
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>

4.Korang replace la yang warna merah dengan code cursor yang korang copy td.Untuk warna kuning korang paste link blog korang.
5.Kemudian,pergi dekat dashboard>Design>Add Gadget>HTML/JavaScript
5.Kemudian paste code yang korang dah edit tu.Save !

Selamat mencuba :)

No comments:

Post a Comment