Thursday, 1 August 2013

Mari download font yang menarik untuk laptop korang

Assalammualaikum
Alhamdulillah hari ni sudah genap 25 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan .Ada yang tak cukup 25 hari tak ? Ala,biasa la kalau tak cukup exspecially yang perempuan .Masalah perempuan la katekennn . Ok ,untuk hari ni ,aku nak bagitahu korang yang kita boleh download font yang menarik,cantik,kiut miut lagi tebabom wa cakap lu .Nak download dekat mana ?

1. Korang tekan link ni . Dafont.com
2.Nanti akan ada keluar interface macam ni kan ?
3.Korang boleh pilih font mana yang korang nak based on category yang ada di atas .Scroll atas ada banyak kategori font yang korang boleh pilih .Lepas dah berkenan dekat mana-mana font yang korang suka.Korang klik download macam gambar di atas.
4.Lepas dah download ,korang bukak file korang tu,then klik extract to macam gambar di bawah .
5.Dah klik,akan keluar location dekat mana korang nak letak font tu,macam aku senang aku letak dekat desktop je . Senang nak cari balik .
6.Last step,korang klik balik font yang korang dah save tadi,then klik install .Dalam beberapa saat je,font yang korang pilih dah di install dekat laptop korang .So kalau nak buat assignment ke,memerlukan font yang menarik ,korang boleh la download dekat Dafont.com .

XOXO.publish !